Det finns forskare som påstår att vi blir mer sexuellt tända ju snuskigare vår motpart är med sin hygien. Men innan du satsar på den här teorin, tänk på att forskare har haft fel förr! Sexforskarna hävdar att skitiga kalsonger med den dova, mustiga lukten av pungsvett och månadsgamla trosor med urindoft och vaginalsaft, är vad vi människor tänder mest på sexuellt! Dessa sexforskare är djupt allvarliga, erkända, seriösa och på intet sätt galna. De hävdar också att våra sinnen har en viktig funktion i den sexuella kommunikationen människor emellan. Att många män tänder på använda trosor är dock ingen nyhet i sig utan känt sedan länge.

Därför blir du kåt av dofter

Ögonen registrerar partnerns skönhet, kroppens signaler. Hörseln uppfångar de erotiska viskningarna, ljudet av upphetsande andetag. Händerna stryker längs kroppens många kurvor och upplever svaret från pirrande könsorgan. Men hur står det egentligen till med vårt lägst prioriterade sinne – luktsinnet? Luktsinnet får sällan chansen på det erotiska planet. Vår fixering vid deodoranter, rakvatten, parfym, rena underkläder och rakning av kroppshår, lägger hinder i vägen för sköna upplevelsen, att kunna njuta av våra primitiva könsdofter.

Finns det samband med könsdofter och kåthet?

Sambandet mellan lukt och sex har debatterats i århundraden. Grekerna och romarna påstod att det fanns ett samband mellan storleken på mannens näsa och hans penis. En lång näsa skulle vara ett tecken på sexuell duglighet och att mannen är välutrustad! Dåtidens kvinnor sägs ha blivit våta mellan benen av just stornästa karlar. Sexforskarna har vidare hävdat, att fixeringen på näsor baserade sig på erkännandet av luktsinnets betydelse i erotiken och de sexuella lekarna.

Redan på 1940-talet gjorde erkända sexforskare upptäckten att näsan, i likhet med penis, svullnar och blodfylls under sexuell upphetsning. Detta kunde också iakttas av sexpartnern, då han eller hon hade en särskilt tydlig utsikt över partnerns näsa under samlaget. Det förklarade varför vissa förtvivlade personer fick nysanfall under älskogen, medan andra snabbt blev blodfattiga då de fick näsblod varje gång de blev kåta.

Man antog att samma nerver som är ansvariga för peniserektion var orsak till så kallade ”stånäsa”. Men varför? Ja, uppenbarligen stimuleras näsan för att kunna lukta bättre på de så kallade härliga könsdofterna – feromonerna som sprider sig under älskogen. Ett bevis för sambandet mellan lukt och sex kom med upptäckten att könshormoner kan påverka både luktsinnet och storleken på vår luktapparat. Kastreras en man eller kvinna förändras nämligen luktsinnet!

Tittar man in i deras näsa ser man något blekt och inskrumpnat, precis som könsorganet. Ger man dem en spruta med det riktiga könshormonet spricker knopparna ut i full blom i båda ändarna! Kvinnans upplevelse av sexiga parfymer, förändrar sig också genom menstruationscykeln, parallellt med förändringarna i vissa av hennes könshormoner. När östrogenet stiger, omkring 14 dagar efter menstruationen, kan kvinnan bara känna små parfymdofter. En vecka senare är hon kanske inte i stånd att känna lukten av den alls.

Könsdoftens troliga inflytande på våra släktingar aporna, illustreras av några intressanta försök på rhesusaporna på 60-talet. Man åtskilde en hanapa från en honapa som löpte med hjälp av en dörr som bara kunde öppnas genom att dra i ett handtag 100 gånger. Det dröjde inte länge förrän hanapan visste hur han skulle öppna den. Om man däremot täppte till hanapans näsborrar, gick det en hel dag utan att han drog i dörrhandtaget en enda gång. Trots att honan gjorde desperata försök att dra till sig hans uppmärksamhet. Ännu intressantare var reaktionen när några droppar vaginalsaft droppades på hanens nos: honan våldtogs då på rekordtid, vare sig hon gillade det eller inte!

En analys av ”parfymen” visade att den bestod av en blandning av fettsyror. Ämnen som i en viss blandning finns i härsket smör. När blandningen blev syntetisk och på nytt droppades på nosen på hanapan, kunde ingen känna sig säker, inte ens forskarna som gjorde experimentet!

Intressant nog hittade man samma ämnen i vaginan hos kvinnor. En upptäckt som väckte stort uppseende. Härsket smör stacks under en mänsklig näsa och ivriga forskare följde spänt resultatet. Besvikelsen blev stor, då ingen av försökspersonerna blev det minsta sexuellt upphetsade. Utan tvärtom kände avsky!

En annan tänkbar mänsklig sexparfym är smegma. Den ostliknande substansen som uppstår under förhuden på penis. Smegma är en rik blandning av fettämnen och könshormoner. Dess avsikt är okänd. Sexforskaren Alex Comforts teori är att när penis styvnar under förspelet avsöndras smegma-doften upp i kvinnans näsa, tänder eller stöter bort henne, allt beroende på hur mogen ”osten” är!

Påverkar dofter sexlusten?

Många är dock skeptiska till könsdoftens betydelse för människans sexualitet. Det anhängarna framhåller är att vi antagligen reagerar på den utan att veta om det, att den är omedveten. Vad vi emellertid kan vara säkra på, är att var och en av oss utsöndrar registrerbara parfymer som avspeglar könshormon från könskörtlarna och cirkulerar runt blodet. De flesta män och kvinnor idag verkar uppskatta renlighet men tänder samtidigt på könsdofter vilket man inte minst kan läsa i många kontaktannonser på sajter som www.kontaktannonser24.se och andra liknande sajter med sexannonser.

Det är välkänt att hunden kan uppfatta dessa parfymer. Många kvinnor har upplevt chocken av en kall, våt hundnos som stuckits in under kjolen på dem, när de minst väntat sig det. Hundar kan faktiskt skilja mellan föremål som berörts av unga flickor och pojkar, män och kvinnor, gravida kvinnor i olika menstruationsstadier. Det verkar därför som om dessa parfymer sipprar ut genom huden på oss. Ämnet har nyligen utnyttjats under träning av lavinhundar. Kvinnor som begravts under stora snömassor har kunnat lokaliseras genom sin könsdoft.

I Fjärran Östern är det förbjudet för en kvinna att rida på en elefant, då hennes könsdoft kan göra elefanten orolig. Sexgalna hanelefanter knappast de mest hänsynsfulla djur man kan råka ut för. Och när djur nu kan uppfatta lukterna, så måste ju lukterna finnas där! Många av dessa människor har en uppseendeväckande förmåga att känna igen människor på deras kroppslukt, att kunna bestämma deras kön, ålder och ras. Dessa människor tas som ytterligare bevis för teorin om de mänskliga feromonerna.

För ett antal år sedan isolerade, analyserade och syntetiserade några forskare ett svinferomon. En könsdoft som suggan utsöndrar för att hänföra galten tills han bestigit och erövrat henne utan något motstånd. Fantasierna hos männen nådde oanade höjder då samma ämnen hittades i deras urin och underarmssvett. En diskret spraydusch här och där skulle kunna förvandla en busskö av uttråkade kvinnor till en hop sexgalna kvinnor som skulle vilja älska mellan bussavgångarna, trodde man.

Det tog inte lång tid förrän den manliga produkten fanns ute på marknaden. Med varje sprayburk följde instruktioner om hur man skulle ta sig an alla sexgalna tjejer som föll i ens armar. Tyvärr upptäckte forskarna en hake. Femtio procent av alla testade män och kvinnor var inte i stånd att känna lukten över huvud taget. Bland de kvinnor som kunde känna doften tyckte de flesta att den var obehaglig. Männen fann det dock tilltalande, något som kunde få oanade konsekvenser – med tanke på att det drog män till män!

Varje man eller kvinna som inte byter underkläder på ett tag, kommer helt säkert att kunna bekräfta, att könsdoften har en stark myskaktig karaktär. Inte olik äkta mysk. Kanske är det på tiden att den moderna mannen och kvinnan stiger ut ur sina sterila omgivningar, kastar alla parfymflaskor och deodoranter, släpper loss hämningarna och lyder sina primitiva sinnen. Vi är trots allt slavar under våra laster! Dofta accepterat gott kan man göra i umgängeslivet Dofta sexuellt upphetsande ska man göra i könslivet.