Du har kanske testat att slicka en kvinna i örat och känt att hon blivit alldeles vild? När du sedan försökt dig på samma knep med en annan kvinna så har hon dragit sig tillbaka. Om du då fortsätter på det tidigare framgångsrika sättet kanske du skrämmer bort henne för gott. Förvånat konstaterar du att någonting var fel med henne! Hade du faktiskt inte gjort dig omaket att beröra en av hennes erogena zoner?

Erogena zoner är inte samma för alla

Men så enkelt är det inte. För även om vi alla har erogena zoner så reagerar vi olika när vi blir stimulerade. De erogena zonerna betyder dessutom mest för kvinnan. Forskning har bekräftat det man länge vetat, nämligen att killar påverkas mest av psykiska stimuli och synintryck.

Medan tjejer huvudsakligen stimuleras sexuellt av fysisk kontakt och beröring. Men det är viktigt var du berör henne. För en del tjejer reagerar kraftig på att bli slickade i öronen, medan andra är känsligast på brösten – eller något helt annat ställe för att du ska uppnå samma effekt.

Kvinnor har tre erogena zoner

De områdena på kroppen och särskilt vissa hudpartier som är sexuellt känsliga, kallas för de erogena zonerna. Då inte alla områden är lika känslosamma indelas de i tre grupper som har fått latinska namn, nämligen: de primära, de sekundära och de tertiära.

  • De primära erogena zonerna är naturligtvis de viktigaste och de är hos båda könen de yttre könsdelarna och läpparna och hos kvinnor även brösten och bröstvårtorna. På de yttre könsorganen är glans på penis och klitoris särskilt känsliga.
  • De sekundära erogena zonerna är exempelvis öronen, halsen, fingerspetsarna, fötterna, låren, insidan av låren, skinkorna och ögonlocken.
  • De tertiära erogena zonerna är ryggen, armarna, nacken, anklar och skuldrorna. Stick i stäv med vad många tror, så ligger inte de erogena zonerna där huden är tunnast.

Den större känsligheten på vissa delar på kroppen beror på en koncentration av många nervtrådar på särskilt läpparna, huden omkring munnen, fingerspetsarna, bröstvårtorna och området omkring dessa samt de yttre könsorganen där det finns massor av nervtrådar.

Så det alltså inte utan anledning att uttalandet: ”det finns inget mer erotiskt upphetsande än kyssen”. Läpparna är lika känsliga som könsorganen, så heta kyssar kan faktiskt ge din partner en orgasm om du behärskar det rätta sättet.

Och tänk på vad det innebär för båda att kunna kyssas skönt, samtidigt som man berör varandras erogena zoner. Men som sagt så reagerar vi inte lika för beröring vid de olika erogena zonerna. En tänder direkt på heta kyssar medan en annan om hon blir slickad i örat, en tredje om hon får fingrarna avsugna och så vidare.

Förutom de yttre könsorganen och läpparna kan man inte ge klara regler för vilka erogena zoner som skickar just din tjej till sjunde himlen. Det är bara att söka sig fram på de olika kroppsdelarna. När du känner till var de erogena zonerna ligger kan du vara säker på att du förr eller senare kommer att göra rätt vid rätt tidpunkt…

När du fått det rätta handlaget och ”tekniken”, så kommer du inse att i händerna på en bra älskare är hela kroppen en erogen zon!